lauantai 26. lokakuuta 2013

Mitä lempein sosekeitto

Lihattoman Lokakuun kunniaksi tekaisin kasvissosekeittoa. Koska pidän kovasti kukkakaalista ja perunasta, keitto painottui näihin aika paljon, mutta jokainenhan voi laittaa juuri sellaisia kasviksia, mistä pitää.




Lempeä kukkakaali-perunasosekeitto

4 isoa perunaa
1 kohtuullisen kokoinen kukkakaali (tai pussillinen pakastettua)
1 palsternakka
palanen selleriä (juuri-/mukulaselleriä, ei varsi)
½ kasvisliemikuutio
valkosipulijauhetta
valkopippuria
suolaa/yrttisuolaa
timjamia
vettä
nokare sulatejuustoa
2 dl kermaa
maitoa
(kasvislientä = keitinvettä)

1. Kuori perunat, selleri ja palsternakka. Paloittele selleri pieneksi, jotta se hautuu kunnolla. Paloittele kukkakaali, jos käytät tuoretta.
2. Heitä kaikki kasvikset kattilaan. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.
3. Lisää kasvisliemikuutio ja ropsauta suolaa jo tässä vaiheessa. Muista lisätä jokunen tuore timjamin oksa.
4. Keitä kypsäksi, siivilöi. Jos aiot käyttää kasvislientä liemenä, ota talteen.
5. Soseuta parhaaksi katsomallasi tavalla. Timjamin oksat voi ottaa pois ennen soseutusta.
6. Lisää kerma soseeseen. Lisää niin paljon maitoa tai talteenottamaasi lientä, että koostumus miellyttää itseäsi.
7. Lisää mausteet (suola, valkosipulijauhe, valkopippuri) ja sulatejuusto.
8. Hämmennä hyvin ja kiehauta. Sekoittele niin kauan, että sulatejuusto on kadonnut kunnolla.


Tarjoilukaveriksi sopii aika hyvin raejuusto - tuo myös pientä puhtia muuten melko kevyeeseen ruokaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti