tiistai 22. tammikuuta 2013

Ommnommia syksyn sienistä

Syksy tuli, syksy meni, ja sienipiirakan resepti unohtui luonnoksiin. Ehkä nyt on hyvä aika taas alkaa kaivelemaan niitä syksyllä kerättyjä, kuivattuja sienilöitä ja pakertaa piirakka lämmittämään mieltä kylminä talvi-iltoina. Nom. Kuvaa valitettavasti piirakasta ei ole, koska piirakka ehti kadota parempiin suihin ennen kuvan ottamista. : D

Suppispiirakka kuivatuista sienistä

Täyte:

3dl kuivattuja suppilovahveroita
3 sipulia
1 pkt pekonia
2 dl kermaa
2-3 dl juustoraastetta (leppäsavujuustoa)
3 munaa
mustapippuria
timjamia
vettä liottamiseen

Pohja:

100g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
paprikajauhetta
yrttisuolaa
kuivattuja yrttejä

1. Sekoita pohjataikinan kuivat ainekset yhteen.

2. Lisää margariini. Nypi murumaiseksi seokseksi.

3. Lisää vesi, sekoita nopeasti.

4. Painele jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24-27cm) pohjalle. Jätä odottamaan täytettä.

5. Liota suppikset pehmeämmäksi vedessä. Vettä tarvitsee niin paljon, että suppikset peittyy. Muista siivilöidä vesi pois liottamisen lopuksi.

6. Pilko sipulit ja pekoni. Paista sipulit pehmeäksi pekonin rasvassa. Paista myös siivilöityjä/puristettuja sieniä, jotta pekonin maku tarttuisi niihin.

7. Sötkää muut täytteen ainekset sekaisin. Lisää pannulla ollut tavara joukkoon.

8. Kippaa tavara vuokaan. Laita vuoka kylmään uuniin. Voit halutessasi myös hivenen esipaistaa pohjaa, mutta ei ole välttämätöntä.

9. Paista 200 asteessa kunnes täyte on huolella hyytynyt ja saanut väriä pintaan. Tähän kului minulla aikaa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti