keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Om nom

Kaikkihan tietävät perinteiset lihamakaroonilaatikot, mutta tämä lienee vähän maukkaampi ja maustetumpi versio.Restonomiksi opiskellut ystäväni vinkkasi aikoinaan salaisuuden maailman parhaan (tai ainakin muuten vaan huippuhyvän) makaroonilaatikon tekoon: sulatejuusto, porkkanat ja tabasco.

Lämmittävä makaroonilaatikko

3 porkkanaa
3 sipulia
valkosipulia
tabascoa
400g jauhelihaa
1 tlk herkkusieniä
suolaa
mustapippuria
ripaus yrttisuolaa


1 pss makaroonia (~400g)
vettä keitto-ohjeen mukaan
lihaliemikuutio


4 munaa
4 dl maitoa
3 dl lihalientä (makaronin keitinlientä)
½ pkt sulatejuustoa

1. Aloita ruuanvalmistus raastamalla porkkanat ja pilkkomalla muut tuoreet asiat.
2. Laita makaronivesi kiehumaan, kypsennä makaronit melkein kypsiksi vedessä, jossa on yrtti- tai lihaliemikuutio. Valuta ja säästä keitinlientä myöhemmäksi.
3. Aloita paistaminen porkkanaraasteesta, sipulista ja valkosipulista.
4. Kun sipuli on kypsää, lisää runsaasti tabascoa. Polte laimenee melkoisesti kuumennettaessa ja aineksia lisättäessä, joten voi laittaa hyvinkin reilusti. Hauduttele hetki.
5. Aloita jauhelihan kypsennys.
6. Lisää herkkusienet kypsän jauhelihan joukkoon. Mausta. Lisää tarvittaessa tabascoa.
7. Sekoita makaronit ja jauhelihamössö SUUREEN uunivuokaan.
8. Riko munat mukiin, sekoita maitoon ja lihaliemeen. Kaada vuokaan makaronien ja lihamössön joukkoon. Sekoita huolella.
9. Pilko sulatejuusto isoiksi lohmoiksi, lisää vuokaan ja sekoita.
10. Paistetaan uunin keskitasolla 200 asteessa 30-60min, kunnes neste on haihtunut riittävästi ja muna on jähmettynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti