maanantai 19. syyskuuta 2011

Sieniruokaa, osa 1

Tuli viikonloppuna käytyä appivanhempien luona metsäilemässä ja sienestämässä. Mr. T:n kanssa saimme sienisaaliiksi liki 10 kiloa suppilovahveroita, joidenka kanssa olemme nyt hieman pulassa. Onneksi anopille sai jätettyä pari kiloa sieniä, isä vei kilon ja siskolle saa tungettua jonkin verran. Kuivuri hyrrää jatkuvasti. Siltikin tuntuu siltä, että sienet eivät vähene tai katoa. Pitänee alkaa tehdä urakalla sieniruokia.

Suppilovahvero-lihapullat

400g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk kermaviiliä
1 pss sipulikeittoa
n. 1l tuoreita, siivottuja suppilovahveroita
1 muna
valkosipulijauhetta

1. Sekoita kermaviili, sipulikeitto ja valkosipulijauhe.
2. Silppua sienet ja sipuli, sekoita edelliseen.
3. Lisää muna. Sötkötä kunnolla.
4. Lisää jauheliha. Sekoita kunnolla. Anna hetki olla rauhassa.
5. Pistä uuni kuumenemaan 225 asteeseen, muotoile uunin kuumentuessa lihapullat.
6. Paista n. 15 minuuttia.

Nautithan lihapullasi muiden sienihenkisten ruokien kuten sienikastikkeen, sienipastan, sienimuhennoksen (tai -paistoksen) kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti