keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Laihduttajan unelma

Kevyt ja raikas kesäherkku. Sopii laihduttajille, rasvan ja hiilareiden välttelijöille ;). Nimi ei viittaa mitenkään sitten muumien Haisuliin.

Haisulin pekonikastike

2-3 sipulia
200g pekonisuikaleita
6-8 valkosipulin kynttä (tai muuten vain hävyttömän paljon)
pieni kesäkurpitsa
pieni tölkillinen tai muutama tuore herkkusieni viipaleina
2-3 dl kermaa
mustapippuria
yrttimaustetta
(ripaus chiliä)
(paprikajauhetta)


1. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipuli.
2. Kypsennä sipulit, osa valkosipulista ja pekoni samaan aikaan - öljyä ei tarvita. Muista jättää pieni osa pilkotusta/murskatusta valkosipulista vielä syrjään (2 kynttä).
3. Lisää pilkottu kesäkurpitsa ja herkkusienet, kun muut ainekset ovat kypsät. Hauduta hetki.
4. Lisää kerma. Anna hautua. Tarkkaile kerman määrää ja lisää tarvittaessa.
5. Mausta.
6. Juuri ennen tarjoilua, lisää loput valkosipulit. Sekoita hyvin. Tarjoile pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti