tiistai 19. huhtikuuta 2011

Jauhelihapannari

Tämän aamun bloggaussuunnitelmissa oli kuvata lasinpuhalluskurssilla valmistuneet työt ja tehdä päivän postaus niistä, mutta kuinka ollakaan kamerasta on patterit loppu eikä taloudessamme ole kuin yksi uusi patteri saatavilla (kamera syö kaksi normaalia sormipatteria). No, kirjoitetaan ja kerrotaan sitten jostain muusta.

Mieleni on jo jonkin aikaa tehnyt esitellä "läskipannari" - jauhelihapannari siis. Nimitys tulee siitä, että valmistusvaiheessa pannari näyttää siltä, että pelkkä uuniin vilkaisukin tukkii verisuonet ja aiheuttaa sydänkohtauksen.

Ohjeeni on osittainen karppausversio, mutta ruuan voi tehdä käyttäen hyväksi myös ihan tavallistakin pannarin pohjaa ja lisätä siihen sitten täytteet.


Ohje:

Pannaritaikina
2 dl maitoa
1 dl jauhoja
4 munaa
2 dl juustoraastetta
150g raejuustoa
ripaus suolaa

Täytteistys
400g jauhelihaa
1-2 sipulia
mausteita (yrttimaustetta, jauhelihamaustetta, valkosipulijauhetta, valkopippuria, paprikajauhetta, jne)
3 tomaattia

1. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään.
2. Kuori ja pilko sipuli. Paista jauhelihan kanssa pannulla. Mausta hyvin. Pannaritaikina on melko mautonta eli liha kannattaa maustaa kunnolla.
3. Kaada pannaritaikina syvälle uunipellille (leivinpaperi tässä vaiheessa voi olla kiva).
4. Ripottele jauheliha tasaisesti pellille taikinan joukkoon.
5. Viipaloi tomaatit. Asettele nätisti taikinan joukkoon.
6. Paista uunissa 200-225 -asteessa noin 30min.

Vinkki. Ruuasta saa vielä karpimpaa jättämällä jauhot ja maidon kokonaan pois ja lisäämällä enemmän juustoa, raejuustoa ja munia taikinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti